The Woman in Black 26 juni op Blu-ray & DVD

De nieuwe film van Daniel Radcliffe The Woman in Black is vanaf 26 juni verkrijgbaar op Blu-ray en DVD. De horrorfilm is geregisseerd door James Watkins, die we nog kennen van de geslaagde thriller Eden Lake.

Het verhaal
De jonge advocaat Arthur Kipps wordt naar het dorpje Crythin Gifford gestuurd wordt om een erfenis te regelen. Aan de rand van het dorp aan de drassige Britse oostkust moet hij de papieren van de overleden Alice Drablow doorspitten. Terwijl hij in volledige afzondering in haar oude, door moerassen van de buitenwereld afgesloten landhuis werkt, ontdekt hij langzaam het tragische geheim van de vrouw. Een geheim dat nog altijd de rillingen over de ruggen van de dorpelingen laat lopen. Wat de rondwarende vrouw in het zwart er mee te maken heeft wil niemand hem vertellen, maar haar verschijning brengt iedereen, ook Arthur, tot absolute doodsangst.

Daniel Radcliffe
Na elf jaar Harry Potter werd het voor Radcliffe echt tijd om voor een ander genre te gaan. Nu hij echt volwassen is, heeft hij met het horrorgenre dan ook de juiste stap gezet. Radcliffe speelt zijn rol perfect en de film past goed bij hem. Dus ook in een andere rol dan die van tovenaarsleerling Harry Potter kunnen we deze Britse acteur, die inmiddels echt volwassen is,  serieus nemen.

Hammer films
Met de film keert tevens het klassieke Britse horrorgenre (Hammer) terug, dat in de jaren vijftig en zestig immens populair was. Piepende deuren, beslagen spiegels, een oud landhuis en de geest van een dode vrouw gehuld in een zwarte sluier. Het past allemaal bij een echte Hammer film. Wie kent Christopher Lee als de beroemste Dracula aller tijden niet? Of wat dacht je van Peter Cushing als Van Helsing en Frankenstein? In de jaren zeventig werden de Hammer filmstudio’s gesloten, maar in 2007 maakten ze een comeback en nog zijn ze actief. The Woman in Black is één zelfs van de grootste, moderne Hammer films van deze tijd.

Kijken dus!
Was je altijd een fan van de klassieke, Britse Hammer films? En houd je van een goede horrorfilm? Dan is The Woman in Black een must see. En ook wanneer je Daniel Radcliffe in een andere rol wilt zien dan die van Harry Potter is dit een aanrader. The Woman in Black laat ons weer lekker ouderwets huiveren in onze huiskamers.

Bekijk de trailer:

Met dank aan:mvsp

Lees ook:Sneak Peak van The Woman in Black met Daniel Radcliffe
Lees ook:The Woman In Black Trailer met Daniel Radcliffe
Lees ook:The Woman in Black Featurette
Lees ook:Spoken bestaan wel
Lees ook:Van tovenaar tot illusionist

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>