The Iron Lady vanaf vandaag verkrijgbaar op Blu-Ray en DVD

The Iron Lady vertelt over het verhaal achter Margaret Thatcher, die zich door de obstakels van geslacht en klasse wist heen te slaan om zo gehoord te worden als vrouw in een door mannen gedomineerde politieke wereld. Het verhaal gaat over macht en de prijs die daarvoor moet worden betaald. Tevens biedt het een portret van van een bijzondere en complexe dame.

The Iron Lady, waarin Oscar-winnares Meryl Streep schittert als Margaret Thatcher, de kruideniersdochter die de eerste vrouwelijke Britse premier wordt, is na een succesvolle bioscooprelease vanaf vandaag verkrijgbaar op DVD en Blu-ray.

Bekijk de trailer:
 

Sinds de release op 12 januari zagen ruim 200.000 mensen de film in de Nederlandse bioscoop. Een opmerkelijk succes omdat de film in een relatief bescheiden aantal bioscopen te zien was.

Voor de vertolking van Margaret Thatcher sleepte Meryl Streep dit jaar alle hoofdprijzen binnen. In de categorie Beste Actrice ontving ze een Oscar, een Golden Globe en een BAFTA. Door de New York Film Critics Circle was ze voor deze rol ook al uitgeroepen tot Beste Actrice van het jaar. Tijdens het Filmfestival van Berlijn ontving Meryl Streep dit jaar een Gouden Erebeer voor haar hele oeuvre.

Naast Meryl Streep zijn de overige rollen voor Jim Broadbent, Olivia Colman, Roger Allam, Susan Brown, Nick Dunning, Nicholas Farrell, Iain Glen, Richard E. Grant, Anthony Head, Harry LLoyd, Michael Maloney, Alexandra Roach, Pip Torrens, Julian Wadham, Angus Wright.

De muziek wordt door Thomas Newman (American Beauty, Wall-E, Finding Nemo) gedaan.
De film wordt geregisseerd door Phyllida Lloyd (Mamma Mia!).

Technische gegevens DVD:

UK 2011 – Beeld: 2.35:1 – Geluid: Dolby Digital 5.1 – Taal: Engels –
Ondertiteling: Nederlands – Speelduur: 100 min + 40 min Extra’s – Kijkwijzer: 12
Extra’s: Making Of – Featurettes – Interview met Meryl Streep

Technische gegevens Blu-ray:

UK 2011 – Beeld: High definition 1080/24P/2.35:1 – Geluid: DTS HD Master Audio 5.1 – Taal: Engels –
Ondertiteling: Nederlands – Speelduur: 105 min + 40 min Extra’s – Kijkwijzer: 12
Extra’s: Making Of – Featurettes – Interview met Meryl Streep

Distributie: Lumière Home Entertainment.

Met dank aan MVSP.

Lees ook:The Iron Lady Trailer
Lees ook:The Iron Lady Featurette
Lees ook:New Kids Nitro nu verkrijgbaar op DVD en Blu-ray
Lees ook:Apollo 18 Blu-ray
Lees ook:Shark Night 3D Blu-ray

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>