DVD Watch – The Children

Casey viert met haar familie gezellig kerst, totdat de kinderen van beide gezinnen langzaam een beetje beginnen te kuchen. Wat begint als een ogenschijnlijk griepje, groeit uit tot een moordzuchtige koorts die alleen onder de jonge kinderen aanslaat.

Die kids beginnen de ouders op de hielen te zitten. Een soort van Children of the Corn. Met jongere kinderen. In de sneeuw. Merry christmas!

Waarom wel? Geloof het of niet, maar The Children is ondanks een direct-to-dvd aanpak echt een f*cking enge film! Het is geen afgezaagde zombiefilm, maar juist een enge moordlustige ziekte waardoor die kinderen helemaal freaky worden. En dacht je dat een ongeschreven regel is dat er geen kinderen worden vermoord in films? Dan heb je dat helemaal verkeerd… Bovendien zijn de acteerprestaties sterk, de spanningsopbouw mooi en het einde mag er ook wezen. Het zouden jouw kinderen maar zijn!

Waarom niet? Een kleine overkill aan enge kinderen hebben we de laatste tijd wel gehad met Orphan en Devil’s Child. Persoonlijk vond ik de kinderen uit A Christmas Carol 3D ook eng, maar dat is een heel ander verhaal… Het is een nare filmervaring en al speelt het zich lekker feestelijk af tijdens kerst, ik weet niet of je schoonouders er blij mee zijn dat je The Children op kerstavond in de dvd-speler stopt. Al is Annie natuurlijk ook best griezelig (wie zingt er zo schel?).

Cijfer: 8

Lees ook:Halloween Marathon: The Children & Timecrimes
Lees ook:Trailer vd Dag: Komt een Vrouw bij de Dokter
Lees ook:DVD Watch: Friday the 13th
Lees ook:DVD Watch – The Hangover
Lees ook:Recensie – The Princess and the Frog

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>