DVD Watch: Harry Potter and the Half-Blood Prince

Harry zit alweer zes jaar op de magische school Hogwarts en treft een mysterieus leerboek aan. Eerder maakte iemand genaamd de Half Blood Prince aantekeningen en het helpt de jonge tovenaar meerdere malen uit de brand.

Maar wie is die mysterieuze prins? Natuurlijk is Voldemort ook nog steeds lekker bezig en Harry ontdekt samen met schoolhoofd Perkamentus meer over het verleden van de slechterik.

 

Waarom wel? Harry wordt steeds ouder en de films steeds volwassener. Maakte regisseur David Yates in het vorige deel een weinig indrukwekkend debuut, met het zesde deel schiet hij recht in de roos. Je kunt je steeds beter met de tovenaar identificeren en de special effects (met name de openingsscène, die niet in het boek zit) worden steeds prachtiger. De film heeft ook veel meer emotie en scoort ook op humor.

Deel 3 en 4 waren erg sterk, maar misschien is Half-Blood Prince het beste deel tot nu toe. Ik keek nooit uit naar het volgende deel (meer ‘nieuw jaar, nieuwe Potter’-gevoel), maar eindelijk kan ik niet wachten totdat het eerste deel van The Deadly Hallows te zien is.

Waarom niet? Eigenlijk is er maar een ding wat voor de filmserie nog niet heeft gewerkt en hierin echt niks haalt en dat is romantiek. De love interest van Harry (Ginny) is enorm uitdrukkingsloos en komt extreem onsympathiek over. Het werkt niet in de serie, misschien kunnen de makers daarin nog een lesje leren van de Twilight-serie.

Cijfer: 8

Lees ook:Bios Top 10: Harry Potter verplettert de concurrentie
Lees ook:Tegenvallende Harry Potter recensies
Lees ook:Eerste officiële trailer Harry Potter 7!
Lees ook:Recensie – Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1
Lees ook:Harry Potter-school Zweinstein in lichterlaaie

1 Reacties // Reageer

One thought on “DVD Watch: Harry Potter and the Half-Blood Prince

  1. sonia

    —super—ik vind dit…@**een**…super website ***maar ^-^kweet nie hoe ik een film kan zien @@@@ by myn vriendinn lukte het maar kweet nie meer hoe!!!!!!!

    see you
    bye [email protected]@**–

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>