DVD Watch: Duplicity

Ray (Clive Owen) en Claire (Julia Roberts) herinneren elkaar nog goed… Van die heftige nachten terwijl ze samen moesten werken als twee spionnen. Vijf jaar later staan ze echter lijnrecht tegenover elkaar, net als de twee bedrijven waar ze informatie voor inwinnen. Toch lopen ze elkaar tegen het lijf, maar is dit toeval?

Een van de grote bedrijven staat op het punt een groot bedrijfsgeheim naar buiten te brengen. Wel erg toevallig dat de twee tegen elkaar opbotsen. En dan is er nog dat feitje dat zij hem flink heeft laten zitten na een wilde nacht.

Waarom wel? Twee grootheden uit de filmindustrie spelen weer samen in een film. Na een lange afwezigheid van Roberts is dit natuurlijk een perfecte film om Closer uit 2004 op te volgen. Duplicity is een complexe spionagethriller, met enige spannende en romantische momenten. Owen lijkt rechtstreeks uit een James Bond-film te zijn gestapt, met Roberts als zijn bondgirl met een geheime agenda. Vermakelijke film, vooral door de heerlijke dialogen, de mooie locaties en het einde.

Waarom niet? Je moet wel even doorzetten voordat je het einde bereikt… Duplicity had net zo goed Complexity kunnen heten, want het is niet bepaald makkelijk filmvoer. De talloze plotwendingen zullen menig hoofd op hol doen slaan. Begrijp me niet verkeerd, het is geen ingewikkelde film. Tijdens het kijken snap je ongeveer wel wat er zich allemaal tussen de twee afspeelt. Maar het vervolgens kunnen navertellen is een ander verhaal… De film is daarnaast ook niet bijzonder grappig of heel spannend en is wel een beetje verliegbaar.

Cijfer: 7

Lees ook:Killer Elite nu op Blu-ray & DVD
Lees ook:DVD Watch: The Descent Part 2
Lees ook:DVD Watch: Saw 6
Lees ook:Meer details over Zoolander 2
Lees ook:Superheld vs Superheld in epische trailer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>