DVD Watch: Donkey Punch

Wat is een Donkey Punch? Tijdens de film wordt het al akelig snel duidelijk…  Drie meiden ondervinden het in de film, als ze een groepje jongens tijdens een vakantie in Spanje ontmoeten. Op het schip van de jongens loopt het al gauw uit op drank, drugs en een orgie.

Ik zal nog niet verklappen wat een Donkey Punch is, het is namelijk het belangrijkste in de film (tip: Google het). Het draait in ieder geval uit op een dode, terwijl ze op zee zitten. De jongens worden opeens minder vriendelijk en dwingen de meisjes op de boot te blijven…

Waarom wel? Heerlijke Britse chiller, die wel degelijk de belofte van de titel inlost. Het begin is zomers en daarna neemt het verhaal een drastische wending. Maar wat heel belangrijk is (en regisseur Oliver Blackburn goed besefte), is dat de film zich nergens serieus neemt. Donkey Punch wordt daarmee een melige thriller, die snel wegkijkt. De cast is veelbelovend (al gaan sommigen roemloos ten onder) en de muziek is heerlijk. Vooral de eerste scène als de meiden de jongens ontmoeten, met de fantastische plaat Heartbeats van The Knife op de achtergrond!

Waarom niet? Niet alle acteurs zijn even sterk en ze kunnen het niet helemaal dragen. De film is echter ambitieus en dat overschaduwt de cast wel. Ook neemt de film een paar heftige wendingen, die zowel onrealistisch als hilarisch slecht zijn. En die seksscène… wauw, daar moet je even zin in hebben (al kan het natuurlijk altijd erger, zoals in de Franse film Irreversible…). De film wordt wel een standaardthriller na de geanticipeerde Donkey Punch eenmaal heeft plaatsgevonden.

Cijfer: 8

Lees ook:Interview Oliver Blackburn (Donkey Punch)
Lees ook:Tussen kunst en ‘Pitch’
Lees ook:Lekkere dames van Sucker Punch
Lees ook:A Perfect Getaway
Lees ook:DVD Watch: Eden Lake

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>