DVD Watch: 100 Feet

Famke Janssen speelt de lekkerste gevangene ooit als Marnie Watson. Ze krijgt huisarrest na het vermoorden van haar man, inclusief elektronische enkelband die ervoor zorgt dat ze niet meer dan ’100 feet’ uit haar huis mag stappen. Dat is knap lullig, vooral als de kwade geest van haar vermoorde ex nog aanwezig is…

Begint Marnie een hopeloze ontsnappingspoging met gevaar voor eigen leven? Vecht ze keihard terug tegen hem? Gaat Famke Janssen ooit weer goeie films maken? Zoveel vragen, zo weinig antwoorden…

Waarom wel? Eerlijk is eerlijk: 100 Feet is een crowdpleaser en niet geheel onaardig om naar te kijken. Wel onovertroffen slecht, dat wel. Maar de rolverdeling is best aardig en het is altijd leuk om onze boerenmeid in een Amerikaanse film te zien. Ook Bobby Cannivale is als politieagent vermakelijk. De film zelf is een herhaling van BOE!-momenten, de ene effectiever dan de andere. Prima vermaak voor een avondje bankhangen.

Waarom niet? Hier zit werkelijk niks origineels aan. Disturbia deed het hele ‘huisarrest’-gedoe veel beter en voor een enge spookfilm kun je beter The Others of The Orphanage kijken. Het einde is pijnlijk (en ik bedoel ‘een naald in je oog’-pijnlijk) slecht. Terecht overgeslagen voor de bioscoop, maar prima als je zin hebt in een ongegeneerde B-film.

Cijfer: 5,5

Lees ook:Cars 2 trailer doet denken aan… Mission Impossible!
Lees ook:Regiedebuut Famke Janssen
Lees ook:DVD Watch: Marley & Me
Lees ook:Watch This: Parodie The Final Destination
Lees ook:DVD Watch: My Bloody Valentine 3D

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>