DVD Watch: Let The Right One In

De twaalfjarige Oskar wordt gepest op school en droomt over wraak. Als hij alleen buiten zit, ontmoet hij Eli. Hij vindt haar al snel vreemd… Wie kan er nu niet tegen zonlicht, eet niet en kan alleen maar een ruimte binnen als ze wordt uitgenodigd?

Het wordt hem duidelijk: Eli is een vampiermeisje. Het tweetal gaat met elkaar om en zij trekt al snel de aandacht als verschillende dorpelingen dood worden gevonden. Tegelijkertijd belooft ze Oskar te helpen met de pestkoppen op school…

Waarom wel? Let The Right One In werd (terecht) publiekswinnaar van het IMAGINE: Amsterdam Fantastic Film Festival en werd (onterecht) niet voor een Oscar genomineerd. Deze Zweedse vampierenfilm oogt vreemd en is dat ook, maar de chemie tussen de jonge hoofdrolspelers is briljant. Daarnaast is het niet zozeer een horrorfilm, maar eerder en liefdesverhaal tussen twee mensen die zich niet vinden tussen normale mensen. Ongetwijfeld een van de meest bijzondere films die ik in mijn leven heb gezien en dat is vooral te wijden aan de prachtige macabere sfeer. En die eindscène in dat zwembad… Heerlijk!

Waarom niet? Deze Zweedse film zal onder actieliefhebbers een aantal tegenstanders vinden. En ben je helemaal verliefd op Bella en Edward uit de Twilight-serie? Laat Let The Right One In dan maar even zitten… Maar hou je niet van vampierenfilms? Dan raad ik je toch aan deze hoogst opmerkelijke film een kans te geven. En niet getreurd als je dit niet trekt, want JJ Abrams (Lost, Cloverfield) heeft de rechten gekocht voor een Amerikaanse remake. En ik moet toegeven dat ik daar erg nieuwsgierig naar ben!

Cijfer: 9

Lees ook:Beste film 2009 volgens Nederlandse filmjournalisten
Lees ook:Nieuwe trailer Extremely Loud & Incredibly Close
Lees ook:Trailer Extremely Loud and Incredibly Close
Lees ook:Recensie – Let Me In
Lees ook:Recensie – The Crazies

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “DVD Watch: Let The Right One In

  1. Pingback: Beste film 2009 volgens Nederlandse filmjournalisten | Cinema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>