DVD Watch: Watchmen

In Watchmen komt de wondere wereld van superhelden tot leven in 1985. Echter geen Spiderman of Batman dit keer, maar een groepje helden die onder de noemer ‘vergane glorie’ valt. Rorschach, een oude gemaskerde stripheld, gaat op onderzoek uit als zijn mede-Watchman The Comedian wordt vermoord.

Maar in een gevaarllijke wereld waarin het zijn van een superheld wordt tegengewerkt door de overheid, wie komt er dan voor de mensen op? Of sterker nog; voor je collega-helden?

Waarom wel? De graphic novel waar Watchmen op is gebaseerd, legde de basis voor veel hedendaags werk. Veel regisseurs namen het script door en werden genoemd voor de immense verfilming, maar iedere poging faalde. Het boek bleek onverfilmbaar, totdat Zack Snyder (Dawn of the Dead, 300) op de proppen kwam. Het is een unieke kijk in de wereld van superhelden en van alle andere stripfilms nog het beste te vergelijken met animatiefilm The Incredibles (familieleden die geen superhelden meer mogen zijn). Met een prima cast, een aantal sterke wendingen en letterlijk oogverblindende special effects, MOET je Watchmen een kans geven! Een bijzondere filmervaring.

Waarom niet? Je kunt natuurlijk stripfilms haten of enkel realistische films willen kijken. Het kan natuurlijk ook zijn dat je de strip hebt gelezen en die helemaal het einde vindt. Toen Watchmen in de bioscoop kwam en net de boot miste voor alle zomerse blockbusters, vielen veel mensen over regisseur Snyder. De film zou bombastisch en langdradig zijn. Daarnaast vonden veel fans dat de ware kracht van het stripboek amper terug te vinden is in de film. Zeker sommige personages als Malin Akerman (Silk Spectre II) en Matthew Goode (Ozymandias) komen minder goed uit de verf en dolen soms doelloos rond. Toch zeg ik: See for yourself.

Cijfer: 8

Lees ook:Lekkere dames van Sucker Punch
Lees ook:‘Fifty Shades of Grey’ zal niet té kinky worden
Lees ook:DVD Watch: Surrogates
Lees ook:DVD Watch: Push
Lees ook:Christopher Nolan is klaar met DC Comics

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>