DVD Watch: Bride Wars

Emma en Liv zijn twee Best Friends Forever die nooit ruzie hebben gehad. Ze delen beide dezelfde droom, namelijk trouwen in het Plaza. Als ze beide verloofd raken en met dezelfde wedding planner in zee gaan, gaat er iets gruwelijks mis. Hun bruiloften vallen op dezelfde dag… De Horror!!

Reden genoeg dus voor de twee meiden om elkaar letterlijk naar de strot te vliegen. Nare roddels zoals dat een zwanger zou zijn of je ‘frienemy’ constant eten sturen zodat ze niet meer in de jurk past. Je merkt het al, heftige vrouwenproblemen dus.

Waarom wel? Het is natuurlijk wel weer lekker Amerikaans om een grote film te bouwen om twee bruiden die elkaar de haren uit het hoofd trekken. Het is allemaal gruwelijk over de top, inclusief een zwijmeleinde zo zoet dat het glazuur van je tanden springt. En toegegeven, hoofdrolspelers Anne Hathaway en Kate Hudson doen er alles aan om het een beetje kijkbaar te maken. Dat slaagt helaas half en ze schilderen vrouwen af als gestoorde bridezilla’s die hun aanstaande nog zouden vermoorden voor hun perfecte dag.

Waarom niet? Hiervoor richt ik me even aan de filmstudio 20th Century Fox. Hebben jullie patent op slechte bruidskomedies? Just Married, 27 Dresses, What Happens in VegasĀ en nu Bride Wars? Het komt allemaal uit dezelfde molen en het is al herkenbaar aan de kleuren en de setting. Bovendien is de thematiek van Bride Wars nou niet heel positief voor vrouwen in het algemeen en mannen die zich aan de film wagen zullen niet spontaan in het huwelijksbootje springen. De ruzie tussen de twee is nog best vermakelijk maar het einde is echt echt echt heel slecht. Er gebeuren in de laatste vijf minuten onverklaarbare dingen… Dus betreed Bride Wars op eigen risico!

Cijfer: 5

Lees ook:Star Wars Spin-off films over Han Solo en Boba Fett
Lees ook:De Storm
Lees ook:DVD Watch: Duplicity
Lees ook:DVD Watch: He’s Just Not That Into You
Lees ook:‘LEGO Movie 2′ krijgt meer “Vrouwen en vrouwendingen”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>