DVD Watch: Push

Push draait om een andere wereld waarin de mensheid is onderverdeeld in verschillende krachten. Je hebt Pushers, Movers, Bleeders, Sniffs, Readers en nog veel meer. Nick is een mover, een jongen met telekinetische gaven die objecten met zijn gedachten kan bewegen.

Hij ontmoet Cassie, een jong meisje die de toekomst kan voorspellen en hem waarschuwt voor gevaar. Dan heb je nog Kira, de ex van Nick die op de vlucht is geslagen voor een corrupte organisatie die met haar lichaam wil experimenteren.

Waarom wel? Je bent dol op hysterisch ingewikkelde verhaallijnen en je krijgt niet genoeg van de serie Heroes of de X-men trilogie. Push heeft als actie-thriller in ieder geval heel veel verschillende types helden en schurken, een verhaallijn waarbij je constant moet opletten en voor een low budget actiefilm ziet het er vrij gelikt uit.

Waarom niet? Wauw, het is allemaal wel heel erg veel! De cast komt, op hoofdrolspeler Chris Evans (van die andere superheldenfilm The Fantastic Four), totaal niet uit de bus en de setting in China komt nogal sober over. Push zou bovendien als serie veel beter tot zijn recht komen en waarschijnlijk een grote hit zijn. De vele verhaallijnen en type mensen is gewoon te ingewikkeld voor een film van 100 minuten. Qua acteurs is Dakota Fanning (je kent dat meisje wel van Man on Fire, Hide & Seek en War of the Worlds) een beetje opvulling. Camille Belle (When a Stranger Calls en de Nespresso reclame met George Clooney!) komt beter uit de verf. En Djimoun Hounsou is helaas een standaard bad guy.

Push is te langdradig en kent weinig echte hoogtepunten. Het is dan ook niet voor niets dat de film in Nederland de bioscoop niet heeft gehaald. En met alle Pushers, Movers en Watchers bezorgt de film eerder voor hoofdpijn dan voor intrigerend fenomeen.

Cijfer: 5,5

Lees ook:DVD Watch: Saw 6
Lees ook:DVD Watch: Public Enemies
Lees ook:DVD Watch: Quarantine
Lees ook:DVD Watch: Nick & Norah’s Infinite Playlist
Lees ook:DVD Watch: Towelhead

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>