DVD Watch: My Bloody Valentine 3D

Het stadje Harmony is getekend door de legende over Harry Warden, een mijnwerker die meerdere jongeren heeft vermoord. Tien jaar later keert een van de overlevenden terug naar het stadje, waar weinig is verandert. Totdat een nieuwe reeks moorden de inwoners opschrikt en er dus weer een remake oude horrorklassieker is ontstaan.

Oh en in 3D dus, dat tot nu toe vreemd genoeg alleen nog maar voor horrorfilms en kinderfilms heeft gewerkt.

Waarom wel? My Bloody Valentine gooit het over een andere boeg dan Friday the 13th en Texas Chainsaw Massacre deden. Namelijk het gevoel opwekken dat je écht naar een jaren ’80 film kijkt, zelfs in de stoffige beelden. Geen flitsende montages, wat voor een keer ook wel lekker is. Dat het slecht geacteerd is, smerige moorden bevat en dat er lekker veel naakt voorbij komt is dus heel cheesy en fout, maar het werkt.

Waarom niet? Doe het vooral niet voor het 3D! Tenminste… in de bioscoop voegde het driedimensionale aspect best veel toe (vooral een afgerukte kaak die het publiek op zich af kreeg gegooid). Maar thuis op de bank lijkt het eerder alsof je stoned naar een film aan het kijken bent. Die rottige kartonnen 3D-brillen helpen ook niet! Maar helaas is er nog geen goede manier waarop 3D als thuisbioscoop werkt. Dus My Bloody Valentine gemist in de bios? Helaas pindakaas, maar thuis ga je er dan niet heel erg van genieten. Het wordt namelijk pijnlijk duidelijk dat de film in 2D niet héél speciaal is…

Cijfer: 7

Lees ook:Nieuwe trailer van…Jackass 3D!
Lees ook:Recensie – Valentine’s Day
Lees ook:Nieuwe ‘Paranormal Activity’ wordt griezelen in 3D
Lees ook:DVD Watch: Sorority Row
Lees ook:DVD Watch: Eden Lake

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>