DVD Watch: Eden Lake

Eden Lake is het idyllische oord waar het koppel Jenny en Steve lekker een weekendje gaan uitblazen. Nou lekker… niet als de plaatselijke jeugd besluit hun te teisteren en er met hun auto vandoor gaat. De twee volwassenen zoeken de groep op en na een korte worsteling gebeurt er iets heel ongelukkigs…

Jenny en Steve moeten maken dat ze wegkomen, met het groepje jochies (en een heel naar meisje) op de hielen. Het probleem is dat het groepje de bossen rondom het meer als hun broekzak kennen.

Waarom wel? Eden Lake is deel van de Britse horroropmars. Het eiland is de laatste jaren erg vooruitstrevend op het gebied van horror en thrillers, zoals met The Descent, 28 Days Later en Donkey Punch. En ze slagen dik, vooral omdat de karakterontwikkeling prima is voor een enge film. Je hebt erg te doen met het schattige koppel, dat ook alleen maar van een rustige vakantie wil genieten. Maar het is ook een belangrijke film, omdat zaken als overlast van jongeren in de Britse media breed worden uitgemeten. En de twee hoofdrolspelers (Kelly Reilly & Michael Fassbender) plus de leider van het groepje jongeren (Jack O’Connel)… Wat een sterk spel! Je zult letterlijk zitten schelden op de bank!

Waarom niet? Eden Lake is enorm heftig. Ik had de nare smaak van deze film nog drie dagen in mijn mond en het is niet de meest relaxte film. En als je geen sterke maag hebt is Eden Lake geen aanrader. Toch schort er werkelijk niets aan het plot, de cast of de prachtige setting.

Cijfer: 9

Lees ook:DVD Watch: My Bloody Valentine 3D
Lees ook:DVD Watch – The Hangover
Lees ook:Recensie – Sherlock Holmes
Lees ook:Trailer vd Dag: The Box
Lees ook:Recensie – Harry Brown

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>