DVD Watch: Quarantine

Met Quarantine is er weer een nieuw dieptepunt bereikt in het jatwerk van Hollywood. Een shot-voor-shot remake van [REC], een Spaanse horrorfilm die wereldwijd wordt geprezen. Maar is dit voor iedereen die nieuw is voor het spannende concept wel een aanrader?

Een televisieploeg maakt een documentaireserie en lopen een nachtje mee met de brandweer. Ze gaan op een telefoontje af van een oudere vrouw die zich heeft ingesloten. Daar worden ze in quarantaine gesteld omdat een virus is uitgebroken…

Waarom wel? Quarantine werd niet in de bioscoop uitgebracht, dus het is in Nederland een relatief onbekende film. Als je van horror houdt, maar niet van Spaanstalige films, is dit best een aanrader. De rollen zijn ok, het verhaal is uiteraard heel goed (maar gejat). Toch hoeft dat niet te betekenen dat het een slechte film is, dus kijk Quarantine als je een enge film wilt zien. Het is altijd beter dan slechte remakes als Prom Night of One Missed Call.

Waarom niet? Omdat [REC] uiteraard veel beter is! De paar dingen die de makers van Quarantine besloten te veranderen, zoals details in de ontknoping, zijn slechter dan in het origineel. Daarnaast is de ziel uit het verhaal verloren gegaan en vertaalt de set zich veel beter in [REC]. Je ziet makkelijk dat dit een studiofilm is waarbij creativiteit ontbreekt, ondanks dat het niet heel slecht is gedaan.

Als je overigens allergisch bent voor het schokkende camera-effect zoals in Cloverfield en The Blair Witch Project is dit ook geen aanrader. En een kleine tip, hieronder staat de trailer die je kunt kijken. Maar de filmmaatschappij heeft besloten het einde er al in weg te geven, dus ik raad het ten zeerste af!

Nu te koop
Cijfer: 6

Lees ook:DVD Watch: Angels & Demons
Lees ook:DVD Watch: Eden Lake
Lees ook:DVD Watch: BrĂ¼no
Lees ook:A Christmas Carol 3D
Lees ook:DVD Watch: Star Trek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>