DVD Watch: The Unborn

“It wants to be born now” luidt de catchphrase van de film. Die ongeborene is een creepy jongetje dat achter zijn tweelingzus Casey (Odette Yustman) aan zit en haar teistert in slaapverwekkende nachtmerries.

Ze gaat op onderzoek uit en belandt zo in een verzorgingstehuis waar een oude vrouw haar waarschuwt. Ze verkeert namelijk in groot gevaar, omdat haar tweelingbroertje niet van plan is om haar met rust te laten.

Waarom wel? Dat is een goede vraag… The Unborn heeft weinig dat voor de film spreekt, behalve misschien dat de hoofdrolspeelster iets te lang in haar onderbroek dartelt. Zo is ze zelfs afgebeeld op de dvd-hoes! De film is voor de frisheid niet gebaseerd op een uitgekauwd Aziatisch concept en heeft met scriptschrijver David S. Goyer (The Dark Knight) wel een hele goede screenwriter/regisseur. Daarnaast heeft Michael Bay (Transformers, The Texas Chainsaw Massacre) de film geproduceerd. En de special effects zijn opvallend goed voor een horrorfilm. Maar dan kun je net zo goed de trailer bekijken…

Waarom niet? Het vreselijke acteerwerk van Odette Yustman, die nog wel doorbrak met de spannende film Cloverfield. Maar ook een verhaal dat werkelijk alles erbij haalt om maar indruk te maken. Zo komt onder meer de Holocaust, enge tweelingen en een exorcisme aan bod. De complete cast, waaronder Gary Oldman en Cam Gigandet, lijkt zelf niet te weten waar dit heen gaat. En uiteindelijk komt het erop neer dat The Unborn simpelweg niet eng is. Sterker nog, het is slaapverwekkend.

Nu te koop in de winkel.
Cijfer: 4

Lees ook:Chicks worden gestalkt in creepy trailer
Lees ook:DVD Watch: The Descent Part 2
Lees ook:DVD Watch – The Hangover
Lees ook:DVD Watch: Star Trek
Lees ook:DVD Watch: 100 Feet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>