DVD Watch: Nick & Norah’s Infinite Playlist

Nick heeft zijn dag niet. Hij baalt ervan dat zijn vriendinnetje Trish hem heeft gedumpt en de homoband The Jerk Offs waarin hij speelt, komt niet van de grond. Het wordt nog erger als Trish tijdens een optreden met een date opdaagt.

Hij wordt zo in de armen van Norah gedreven, een alternatief meisje met wie hij de nacht ingaat. Ze ontdekken elkaars muzieksmaak, komen telkens haar ex-vriend tegen én gaan op zoek naar een geheim optreden van de band Where’s Fluffy?.

Waarom wel? Nick & Norah’s Infinite Playlist is echt zo’n indiefilm waarvan er ieder jaar een uitkomt en die altijd verrast. Een heerlijke roadmovie met een sterk scenario en een jonge talentvolle cast. Denk aan Ghost World, Wristcutters, Garden State of recentelijk nog Charlie Bartlett en Adventureland. Het is een heerlijke film die prima voldoet op een zondagmiddag terwijl je brak op de bank hangt. Ben je verliefd? Dan zorgen Nick & Norah voor nog meer vlinders. Is het net uit met je relatie? Dan geeft het schattige stel je weer hoop. Stop die dvd in de player en geniet van de nacht waarin Nick & Norah op zoek gaan naar goede muziek en naar elkaar.

Waarom niet? Het kan natuurlijk zo zijn dat je liever naar een actiefilm kijkt of misschien het gekeuvel van een verliefd stelletje totaal niet trekt. Toch kun je het dan nog slechter treffen dan met Nick & Norah’s Infinite Playlist. Ook de muziek moet je wel een beetje aanspreken, dat is immers waar het om draait. De soundtrack bestaat onder meer uit indiebands Vampire Weekend, We Are Scientists en The Raveonettes. Maar ook uit Spice Girls, Dusty Springfield en Billy Joel! Oh en als je Michael Cera (het sulletje uit Juno, die hier precies dezelfde rol speelt) niet goed trekt… Laat ‘m dan maar lekker in de schappen liggen!

Nu in de winkel
Cijfer: 8

Lees ook:Wie heeft het gedaan? Wie??
Lees ook:DVD Watch: The Wrestler
Lees ook:DVD Watch: Let The Right One In
Lees ook:Nieuwe trailer The Adventures of Tintin (Kuifje)
Lees ook:DVD Watch: Donkey Punch

1 Reacties // Reageer

One thought on “DVD Watch: Nick & Norah’s Infinite Playlist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>