DVD Watch: Friday the 13th

Stiekem ‘s nachts naar Friday the 13th of A Nightmare on Elm Street kijken met je vrienden, iets wat ik vroeger ook deed. Maar vervolgens wel gillend wakker worden omdat killer Jason Voorhees naast je bed stond. Het kan allemaal weer!

Met de remake van Friday the 13th, die overigens opvallend weinig met het origineel gemeen heeft, worden oeverloos domme tieners weer aan stukjes gehakt. En ach, wat maakt het dan nog uit dat het ten koste gaat van de kwaliteit?

Waarom wel? Ben je dol op horror en mag het zo clich├ę mogelijk zijn? Hou je van blonde wulpse dames die een donkere ruimte inlopen, zich hardop afvragen waar iedereen is, nietsvermoedend kasten opentrekken en van achteren vermoord worden? Vind jij het spannend als de leden van een groep in nood besluiten allemaal een andere kant op te lopen? Dan is Friday the 13th helemaal jouw film! Verder is het leuk om een paar nostalgische gevoelens op te wekken, verwacht gewoon geen hele enge film.

Waarom niet? Het is helaas een herhalingsoefening van iets dat veel beter is gedaan. Het plot is futloos en de acteurs zijn natuurlijk niet erg goed, wat er dan wel weer voor zorgt dat je juicht als Jason erop los hakt en snijdt. En het enige horror eraan is het einde, dat zo open is dat er ge├»mpliceerd wordt dat er nog meer delen komen. Brrr…

Release: Nu in de winkel
Cijfer: 5

Lees ook:Vervolg Friday the 13th dood verklaard
Lees ook:DVD Watch: The Descent Part 2
Lees ook:DVD Watch: Observe and Report
Lees ook:DVD Watch: My Bloody Valentine 3D
Lees ook:DVD Watch – The Children

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>