Disney presenteert… Moana

Disney heeft de eerste concept art voor de nieuwe animatiefilm ‘Moana’ gepresenteerd. En zoals je kan zien, is het prachtig. Samen met het beeldmateriaal is ook een nieuwe releasedatum bekend gemaakt. De film zou oorspronkelijk uitkomen in 2018, maar dat wordt met twee jaar vervroegd naar 2016. ‘Moana’ gaat over titelheldin Moana, de eerste Polynesische Disneyprinses, en haar avontuurlijke zoektocht naar een mythisch eiland in de Grote Oceaan. Ze wordt in haar gevaarlijk reis geholpen door de halfgod Maui.

De regie is in handen van Ron Clements en John Musker, namen die de meeste mensen niet veel zullen zeggen, maar hun films kent iedereen. Clements en Musker zijn het duo achter ‘De Prinses en de Kikker’, ‘Aladdin’, ‘Hercules’ en ‘De Kleine Zeemeermin’. ‘Moana’ wordt ook hun eerste animatiefilm die met de computer is geanimeerd in plaats van ouderwets tekenwerk, al zijn er geruchten dat de stijl erg veel zou lijken op de korte animatiefilm ‘Paperman‘.

Lees ook:Disney wil Dwayne Johnson als halfgod
Lees ook:The Rock wordt een zingende halfgod in ‘Moana’
Lees ook:Robert Rodriguez maakt remake van cultklassieker
Lees ook:Recensie – The Princess and the Frog
Lees ook:Schijf van 5: Animatie (maar niet Disney!)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>