Blu-ray Must See: Michael Jackson : The Life Of An Icon

Het leven van de King of Pop was er één van absolute hoogte- en dieptepunten. Aan de hand van nooit eerder vertoonde beelden en exclusieve, unieke interviews met de mensen die hem het beste kenden – Michaels moeder Katherine, zijn broer Tito en zijn zus Rebbie – vertelt deze film het hele verhaal. Producer David Gest presenteert het definitieve portret van zijn beste vriend Michael Jackson, bekeken door de ogen van zijn familie, vrienden en muzikale legendes zoals Smokey Robinson, Dionne Warwick, Nick Ashford & Valerie Simpson, en vele anderen.


BEVAT INTERVIEWS MET MEER DAN 50 VRIENDEN, FAMILIELEDEN EN MOTOWNLEGENDES.

Michael Jackson: The Life Of An Icon’ een krachtig relaas van het leven van de ster zoals het zich achter de schermen afspeelde en levert nieuwe inzichten op over zijn vroege jaren met de Jackson 5, zijn opmars naar wereldwijde faam als solo-artiest tot en met de allerlaatste momenten voor zijn plotse overlijden in 2009. De film bevat exclusieve interviews met Katherine Jackson, Tito Jackson, Rebbie Jackson, Smokey Robinson, David Gest, Dionne Warwick, Whitney Houston, Paul Anka, Michaels manager, wijlen Frank DiLeo in zijn laatste interview, Valerie Simpson en haar echtgenoot, de recent overleden Nick Ashford in zijn laatste interview, Petula Clark, Mickey Rooney, de legendarische platenproducers Kenny Gamble & Leon Huff, het songwritersteam van Brian Holland-Lamont Dozier-Eddie Holland en meer dan 50 vrienden, verwanten en zakenpartners. Allemaal delen ze hun intieme en fascinerende verhalen over het bejubelde leven van de zanger. Michael Jackson: The Life of an Icon zal zowel concertbeelden als nooit eerder vertoonde familiefoto’s bevatten.

In een regie van Andrew Eastel en een productie van Michael Jacksons goede jeugdvriend David Gest biedt Michael Jackson: The Life of an Icon voor het eerst de kans aan Katherine Jackson om haar kant van het verhaal te belichten. Ze vertelt over Michaels opvoeding in Gary, Indiana, zijn relatie met zijn vader Joe, hoe ze haar zoon steunde tijdens de rechtzaken die tegen hem werden aangespannen en haar visie op zijn leven daarna. Rebbie Jackson, Michaels oudste zus, staat een uiterst zeldzaam interview toe en vertelt over de jeugd van de ster in Gary, Indiana, de moeilijkheden met vader Joe, zijn uitzonderlijke band met zijn moeder Katherine, en zijn neergang in de latere jaren. Michaels broer, Tito, Gests andere boezemvriend, biedt een indringende kijk op Jacksons verhaal en wat zijn moeder en familie moesten meemaken tijdens de sensationele pedofilierechtzaak van 2005.

Michaels moeder Katherine zegt, “Michael Jackson: The Life of an Icon is een absoluut uitzonderlijke film die het ware karakter van mijn zoon, zijn gevatheid en gevoeligheid, perfect weet te vatten. Producer David Gest neemt je mee op een emotionele achtbaan die de mensen niet alleen zal ontroeren, maar ook beter zal doen verstaan wie de man achter de muziek echt was en is.”

Over David Gest:
David Gest en Michael Jackson raakten in 1969 bevriend en startten meer dan 30 jaar later een succesrijk zakenpartnership op, World Events LLC. Onder die banier produceerde Gest, met Jackson in de hoofdrol, de hoogstgewaardeerde muziekspecial uit de televisiegeschiedenis: ‘Michael Jackson: 30th Anniversary Celebration’ op het CBS Network. De special werd wereldwijd in meer dan 100 landen bekeken. Gest producete deze historische, laatste live-optredens van Jackson in Madison Square Garden op 7 en 10 september 2001, waar ook de allerlaatste reünie van Michael en zijn broers, The Jackson 5, plaatsvond.

Over ‘Michael Jackson: The Life Of An Icon’:
Producer en verteller David Gest, een boezemvriend van Michael Jackson, brengt de belangrijkste gebeurtenissen uit Jacksons leven samen aan de hand van nooit eerder vertoonde uiteenzettingen van een belangrijke groep mensen uit de entourage van de ster. De film is niet alleen een eerbetoon aan zijn vele wapenfeiten als ‘s werelds bestverkopende artiest aller tijden, maar biedt eindelijk ook een antwoord op heel wat speculaties die over Jacksons leven de ronde deden.

Voorts pakt de film uit met zeldzame filmbeelden van Michael Jackson en de Jackson 5 in de studio en tijdens televisieoptredens, en met onvergetelijke originele muziek uit de Motownperiode, met songs van Michael, Jackson 5 en andere artiesten waar Jackson naar opkeek en die hem beïnvloedden. De soundtrack bevat meer dan 21 klassieke songs.

Technische fiche Blu-ray:

- 156 minuten
- 1.78:1 – 1080p
- Extra’s: 480 i/p SD
- DTS-HD MA 5.1: ENG
- DTS 5.1 SURR: FR, IT, SP, DU
- Extra’s: ENG DD 2.0
- Ondertitels: ENG, NL, FR, DU, SP…

Extra’s Blu-ray:

- 90 minuten extra beelden en interviews

Michael Jackson: The Life Of An Icon is nu verkrijgbaar!

Met dank aan Universal.

 

Lees ook:Justin als Elton John?
Lees ook:Eerste Trailer Life of Pi
Lees ook:Bioscoop Bioscoop premières week 48
Lees ook:Watch This: Verbannen Michael Jackson-scène uit Brüno!
Lees ook:Breaking Dawn – part 2 cast interviews

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>