Blu-ray Must See: Arrietty

De nieuwste film van Studio Ghibli, Arrietty, is nu verkrijgbaar op Blu-ray. Studio Ghibli is de tekenstudio van Hayao Miyazaki. De Japanse regisseur is de grootvader van de poëtische anime door zijn prachtige films zoals Princess Mononoke en Spirited Away.

Dit keer laat Miyazaki zijn protegee Hiromasa Yonebayshi die al sinds 1996 voor hem werkt, plaatsnemen op de regiestoel. Het verhaal en scenario komen echter gewoon van de meester zelf.

Arrietty gaat over een kleine familie van ‘Leners’, die onder de vloer leven van een prachtig herenhuis, gelegen in een buitenwijk van Tokyo. Arrietty, een 14-jarig meisje ter grootte van een mensenduim, en haar al even kleine ouders wonen al jarenlang in het huis van twee oude dames, die niets van hun bestaan afweten. De familie overleeft door te ‘lenen’: kleine beetjes gas om te koken, stukjes hout om een stoel van te maken en een suikerklontje om van te snoepen. Maar nooit teveel, want dan kan het gaan opvallen.

Op een dag komt het 12-jarige jongetje Sho bij de oude dames inwonen, omdat hij wacht op een urgente medische behandeling in de stad. De ouders van Arrietty hebben er bij haar altijd op aangedrongen dat ze nooit door grote mensen gezien mag worden; dat zou namelijk betekenen dat de kleine familie moet verhuizen. Maar de avontuurlijke Arrietty is eigenwijs, en Sho ziet haar per ongeluk tijdens één van haar tripjes door het huis. Dat is het begin van een bijzondere vriendschap tussen het grote jongetje en het kleine meisje…

Wat ons betreft een echte aanrader! Wat een prachtige illustraties en mooie kleuren! Het verschil tussen Japanse en Amerikaanse animatiefilms wordt door deze film pas echt duidelijk.

Bekijk de trailer:

Blu-ray gegevens:

Audio : Frans DTS MA 5.1, Japans dts ma 5.1
Ratio : Widescreen 16:9 (1.78)
Ondertiteling : Nederlands Ondertiteld, Frans Ondertiteld
Extras : Scène Selectie, Trailer

Production company : Studio Ghibli (animation production), Buena Vista Home Entertainment, Dentsu, Hakuhodo DY Media Partners, Mitsubishi Shoji * Nippon Television Network Corporation (NTV), Studio Ghibli, Toho Company, Walt Disney Company

Bezoek de officiële website : http://www.karigurashi.jp/index.html

Arrietty is ook verkrijgbaar op DVD.

Met dank aan paradisofillms.eu

Lees ook:I Don’t Know How She Does It nu op DVD & Blu-ray
Lees ook:Blu-ray Must See: Colombiana
Lees ook:The Haunting in Connecticut 2: Ghosts of Georgia poster en trailer
Lees ook:My Sister’s Keeper, dramatische film met een goed verhaal
Lees ook:Watch This: Johnny Depp in Imaginarium of Dr Parnassus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>