Bios Top 10: Sex & The City 2 dik bovenaan

Het Nederlandse publiek lijkt in de ban te zijn van de nieuwe avonturen van het hippe vrouwengroepje: Sex & The City 2 is amper twee weken uit en heeft al meer dan twee miljoen euro opgebracht. Niet slecht voor een film die door de pers hoofdzakelijk met de grond gelijk werd gemaakt.

De film is zó populair dat het verschil met de nummer twee, Prince of Persia, erg groot is. Een gespierde Jake Gyllenhaal kan blijkbaar niet op tegen de vier modepopjes, Prince of Persia bracht na drie weken net iets meer dan de helft van de opbrengst van Sex & The City 2 op.

Troon

Wie zal Sex & The City 2 de komende week van de troon kunnen stoten? Grote kans (en de enige als je het mij vraagt) maakt de nieuwe binnenkomer The A-Team, een film waar halsreikend naar is uitgekeken en die de komende week ongetwijfeld nog veel bezoekers gaat trekken.

Veelbelovend is ook de positie van Killers. Deze romantische actiekomedie wist al na een week Robin Hood’s derde plek in de Bios Top 10 in te pikken. Misschien dat Killers volgende week ook Prince of Persia nog weet in te halen, de film zal echter geen groot gevaar vormen voor de eerste plek van Sex & The City 2.

In verhouding

Ook nieuwkomer She’s Out Of My Leage doet het, ondanks een vijfde plaats, erg goed. De film werd afgelopen week namelijk een stuk minder gedraaid dan Killers, maar bracht in verhouding even veel op.

De Gelukkige Huisvrouw (van 4 naar 6), Streetdance 3D (van 5 naar 7) en The Ghost Writer (van 7 naar 8) deden het afgelopen week iets minder dan de week ervoor en zijn dan ook wat afgezakt in de top 10.

Scoren

Opmerkelijk is dat How To Train Your Dragon na tien weken gedraaid te hebben nog steeds goed blijft scoren. Deze avontuurlijke animatiefilm van de makers van Shrek, Madagascar en Kung Fu Panda zal dan ook nog wel even in de top 10 blijven hangen.

Een film die niet zo goed scoort en volgende week waarschijnlijk uit de top 10 verdwenen zal zijn is Date Night (de film zakte van 6 naar 10). Potentiële vervanger is de thriller Repo Men, die net zijn eerste week achter de rug heeft en het met slechts tien vertoningen erg goed heeft gedaan.

1. (1) Sex & The City 2
2. (2) Prince of Persia
3. (-) Killers
4. (3) Robin Hood
5. (-) She’s Out Of My Leage
6. (4) De Gelukkige Huisvrouw
7. (5) Streetdance 3D
8. (7) The Ghost Writer
9. (8) How To Train Your Dragon
10. (6) Date Night

Lees ook:Winnen! Prince of Persia prijzenpakket
Lees ook:Bios Top 10: De Bastards vs. De Wizards
Lees ook:Recensie – Prince of Persia
Lees ook:Bios Top 10: Weinig originele week in Filmland
Lees ook:Bios Top 10: Harry Potter verplettert de concurrentie

1 Reacties // Reageer

One thought on “Bios Top 10: Sex & The City 2 dik bovenaan

  1. Eiken vloeren

    Aanrader: niet naartoe gaan, geen leuke film!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>