Bios Top 10: Alice blijft onverslaanbaar

Het is eenzaam aan de top voor Alice in Wonderland. Een trage filmweek resulteerde in dezelfde top 4 als de afgelopen lijst. Maar Disney lacht zich helemaal rot aangezien, op Avatar na, Alice de kassa’s flink doet rinkelen.

Dear John doet het ook niet verkeerd en nadert een miljoen euro in de Nederlandse bioscopen. Niet slecht voor een film die kan rekenen op lauwe reacties en zich uitsluitend richt op een vrouwenpubliek…

1 euro

Avatar blijft stevig in de top 3 staan en nadert alweer de 20 miljoen euro. Per Nederlander is er zo ongeveer een euro naar 20th Century Fox gegaan voor hun spektakelfilm.

Toch vier nieuwe binnenkomers, waarvan een Nederlandse, een Britse, een Zweedse en een Frans/Tsjechische productie. Het hoogste is Nanny McPhee 2, die kids weer aan het lachen weet te maken.

Hoger

De nieuwe (en laatste) Millennium doet het aardig op de zesde plaats. De film draait op weinig schermen, waardoor de opbrengst per bioscoopzaal hoger ligt dan Avatar of Dear John! Iets minder doen First Mission en Solomon Kane het, al komen ze nog wel nieuw binnen.

Volgende week een stapel nieuwe films, waarvan How To Train Your Dragon het beste gaat scoren. Ga maar na; de film draait al vanaf woensdag in plaats van donderdag en Dreamworks scoort altijd goed met animatie.

Nowhere Boy

Remember Me zal Dear John als tranentrekker opvolgen (wordt flink reclame voor gemaakt!) en het is interessant om te zien of Nowhere Boy een plekje weet te bemachtigen. Hopelijk gaat overigens niemand naar The Bounty Hunter!

1. (1) Alice in Wonderland
2. (2) Dear John
3. (3) Avatar
4. (4) From Paris with Love
5. (-) Nanny McPhee 2
6. (-) Millennium 3: Gerechtigheid
7. (5) Shutter Island
8. (6) The Book of Eli
9. (-) First Mission
10. (-) Solomon Kane

Lees ook:Avatar van de eerste plaats verstoten…
Lees ook:Bios Top 10: Dood meisje niet bestand tegen blauwe aliens
Lees ook:Bios Top 10: Disneyprinses versus Avatar
Lees ook:Bios Top 10: De laatste week van Avatar?
Lees ook:Bios Top 10: Actie en Drama gaan hand in hand

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>