Bios Top 10: De laatste week van Avatar?

Avatar staat nog steeds op nummer 1. En daarom is het eigenlijk vrij nutteloos om zelfs nog de rest van de top 10 te bespreken, aangezien alle andere film een beetje lauw worden onthaald door het Nederlandse publiek.

De twee slechtste films van de lijst (Gangsterboys en Valentine’s Day) stijgen wonderbaarlijk genoeg het hardst! Eens kijken waar de nieuwe films (waaronder The Book of Eli en Invictus) dan zijn binnengekomen…

The Man

The Book of Eli geeft aan dat Denzel Washington ook niet meer ‘the man’ is waarvoor mensen naar de bioscoop hollen. Ook zijn vorige film The Taking of Pelham 1-2-3 werd matig bezocht en binnenkomen op de derde plek met The Book… is ook niet heel bijzonder.

Shutter Island is daarentegen een flink succesverhaal aan het worden en komt nog het meest dichtbij Avatar (al heeft Avatar nog steeds dubbel zoveel opgebracht…). Shutter staat nu op nummer 2.

Niks te vertellen

Zoals ik al schreef zijn Valentine’s Day en Gangsterboys gestegen, geeft maar weer aan dat wij recensenten ook helemaal niks te vertellen hebben (en terecht!).

Maar het waren de kinderfilms die de afgelopen week het meeste te lijden hadden. Het mag misschien gehaktballen regenen, maar de gelijknamige film kan nog geen spettertje hebben. Deze zakt van 2 naar 5.

Matig

Ook IEP! (van 5 naar 9) en Percy Jackson (van 7 naar 8) zijn matige successen. Maar de dikste daler is toch wel The Princess and the Frog. De film draaide in 117 zalen (ter vergelijking: Avatar in 100)

Invictus op nummer 10 binnengekomen? Blijkbaar hebben mensen niet zoveel trek in Nelson Mandela (ik zeg; vervang die film aankomende week door The Hurt Locker en je hebt een echt succesverhaal!).

Alice

Volgende week is het de beurt aan Alice in Wonderland om Avatar van de eerste plaats af te schoppen. Voor vrouwen draait tearjerker Dear John en mannen kunnen hun lol op met Bad Lieutenant.

1. (1) Avatar
2. (5) Shutter Island
3. (-) The Book of Eli
4. (6) Valentine’s Day
5. (2) Het Regent Gehaktballen
6. (9) Gangsterboys
7. (8) The Lovely Bones
8. (7) Percy Jackson and the Lightning Thief
9. (5) IEP!
10. (-) Invictus

Lees ook:Bios Top 10: Dood meisje niet bestand tegen blauwe aliens
Lees ook:Bios Top 10: Avatar eindelijk van de eerste plaats verstoten?
Lees ook:Bios Top 10: Alice blijft onverslaanbaar
Lees ook:Halloween Trailer vd Dag: Shutter Island
Lees ook:Recensie – Shutter Island

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>