Bios Top 10: Lekkere wijven blijven steken achter kindergrut

Het mag misschien Halloween zijn, Nederland gaat daarom niet massaal naar horrorfilms. Zowel Sorority Row, waarin een groepje studentes wordt gestalkt door een moordenaar, als Halloween 2 weten geen plekje te veroveren in de Bios Top 10.

Wat dan wel? Vooral kinderfilms worden in de herfstvakantie massaal bezocht. Spangas, twee Sinterklaasfilms en natuurlijk Up. Knap hoor; Up heeft in drie weken veel meer opgehaald (bijna 5 miljoen euro) dan De Storm in zes weken deed!

 

Weinig spannends

De rest van de Top 10 is weinig spannend, alles schoof netjes een plaatsje op. De top 3 van Up, De Storm en Spangas op Survival blijft netjes staan. Fame, Lover of Loser en Surrogates zakken allemaal een plekje. Goede films als Inglourious Basterds en District 9 blijven achterin steken.

Buiten de top 10 stijgt Julie and Julia (oftewele Amy & Meryl) nog een plekje en zakt Jennifer’s Body met Megan Fox in de hoofdrol hard omlaag.

Halloween

Helaas dat tijdens Halloween geen enkele horrorfilm in de top 10 te vinden is. Waarom zijn Paranormal Activity en Orphan nog niet in de bioscopen te vinden? Gemiste kans…

Volgende week is het duidelijk wat (of wie eigenlijk) op nummer 1 staat: Michael Jackson’s This Is It trekt al volle zalen. Hopelijk knalt Julie & Julia (dé feelgood film van het jaar!) door naar de top 10. Terug naar de Kust valt goed in de smaak en de duistere Antichrist kan voor een verrassing zorgen… Maar hoe The Informant! en New York, I Love You het gaan doen, is een raadsel.

1. (1) Up
2. (2) De Storm
3. (3) Spangas op Survival
4. (7) Sinterklaas en de Verdwenen Pakjesboot
5. (4) Fame
6. (5) Lover of Loser
7. (6) Surrogates
8. (8) The Ugly Truth
9. (9) Inglourious Basterds
10. (10) District 9

Lees ook:Bios Top 10: Geen Megan Fox, wel Bruce Willis
Lees ook:Bios Top 10: ‘Truth’ haalt de Storm niet in
Lees ook:Bios Top 10: Up overwint aliens en dansende tieners
Lees ook:Bios Top 10: Erfenis Michael Jackson massaal bezocht
Lees ook:Bios Top 10: Carry Slee niet opgewassen tegen Storm

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>