Bios Top 10: Geen Megan Fox, wel Bruce Willis

In de weekend top 10 stond Jennifer’s Body misschien op de tiende plaats, het weekoverzicht heeft de horrorfilm met Megan Fox in de hoofdrol nét niet gehaald.

Een heleboel films overigens niet: Julie & Julia (nr. 12), Bright Star (nr. 14), Het Sinterklaasjournaal (nr. 15) en Imagine That (nr. 19).

Surrogates wel. Juist, een Bruce Willis actieknaller die vrij standaard blijkt te zijn. Wat wel opvalt aan de top 10 is…

 

…vrijwel niks eigenlijk. Surrogates komt op 6 binnen en de hoogste stijger is een andere Sinterklaasfilm, over een verdwenen pakjesboot. Die stijgt van 12 naar 7, al was ik de draad al kwijt toen ik hoorde dat er überhaupt twee Sintfilms in de bios draaien dit jaar (why??).

De herfstvakantie doet veel goeds voor de bios, want Spangas op Survival was misschien vorige week nog aan het zakken, deze week stijgt de jongerenfilm van 6 naar 3. Ook de Carry Slee-film Lover of Loser stijgt drie plekken van 8 naar 5.

Op de eerste plek blijft Up stevig staan en heeft nu al bijna drie miljoen euro opgebracht. Dat is in twee weken bijna net zoveel als De Storm in vijf weken heeft binnengehaald! Maar niks ten nadele van die film, want de watersnoodramp is weer hot in 2009. De Storm is namelijk een dikke hit.

Fame doet het best aardig, ook een film waar jongeren heen gaan. Inglourious Basterds en The Ugly Truth zakken wel flink, maar ook die films hebben het bovengemiddeld gedaan in de Nederlandse bioscoop.

Volgende week veel horrorgeweld in de vorm van Halloween 2 en Sorority Row. En ergens in Nederland natuurlijk die Sneak Preview met Paranormal Activity… Ik heb ‘m al gezien, check mijn recensie hier!

1. (1) Up
2. (2) De Storm
3. (6) Spangas op Survival
4. (3) Fame
5. (8) Lover of Loser
6. (-) Surrogates
7. (12) Sinterklaas en de Verdwenen Pakjesboot
8. (4) The Ugly Truth
9. (5) Inglourious Basterds
10. (9) District 9

Lees ook:Bios Top 10: Lekkere wijven blijven steken achter kindergrut
Lees ook:Bios Top 10: ‘Truth’ haalt de Storm niet in
Lees ook:Bios Top 10: Erfenis Michael Jackson massaal bezocht
Lees ook:Bios Top 10: Carry Slee niet opgewassen tegen Storm
Lees ook:Bios Top 10: Up overwint aliens en dansende tieners

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>