Bios Top 10: Up overwint aliens en dansende tieners

Een heftige strijd heeft zich voorgedaan in de bioscoop. Dan bedoel ik niet het backstabben in Fame of achtervolgingscènes in Disctrict 9, maar een klap aan nieuwe (goede!) films die afgelopen week de witte doeken hebben gesierd.

Het was Up die er met de zege vandoor ging. Links en rechts zijn alleen maar zeer positieve geluiden te horen (lees mijn recensie hier) en het is dan ook Up die De Storm heeft doen liggen. Het lijkt erop dat Pixar niet alleen in Amerika dik scoort, maar ook in Europa een grote schare fans heeft.

Het dansfestijn Fame doet het ook goed en komt op de derde plaats binnen in de top 10. Helaas was het de uitmuntende film District 9 die het publiek niet heeft weten te vinden, zonde want ik raad iedereen aan om dit alienspektakel in de bioscoop te gaan zien! Gamer komt op 9 binnen, ook geen vliegende start.

Ook België is goed vertegenwoordigd en de Vlaamse Oscarinzending De Helaasheid Der Dingen komt op de tiende plaats binnen. Kwalitatieve laagvliegers als Dance Flick en The Rebound hebben gelukkig de top 10 verlaten. Maar een droom top 3 met daarin (500) Days of Summer, District 9 en Up is toch te hoog gegrepen in Nederland…

Volgende week een diverse week met nog meer horror (Jennifer’s Body), nog meer drama (Julie & Julia), nog meer sci-fi (Moon), kinderfilms (Totally Spies) en komedie (Imagine That). Waar ga jij deze week heen?

Bekijk hieronder de top 10:

1. (-) Up
2. (1) De Storm
3. (-) Fame
4. (2) The Ugly Truth
5. (4) Spangas op Survival
6. (3) Inglourious Basterds
7. (-) District 9
8. (5) Lover of Loser
9. (-) Gamer
10. (-) De Helaasheid Der Dingen

Kijk voor de Amerikaanse box office op Hollywood.Blog.nl!

Lees ook:Bios Top 10: ‘Truth’ haalt de Storm niet in
Lees ook:Bios Top 10: Erfenis Michael Jackson massaal bezocht
Lees ook:Bios Top 10: Geen Megan Fox, wel Bruce Willis
Lees ook:Bios Top 10: Carry Slee niet opgewassen tegen Storm
Lees ook:Bios Top 10: Lekkere wijven blijven steken achter kindergrut

1 Reacties // Reageer

One thought on “Bios Top 10: Up overwint aliens en dansende tieners

  1. David

    Het probleem is dat District 9 ook niet in alle zalen draait, wil hem nog gaan zien, net zoals Up :D

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>