Bios Top 10: De Storm waait Basterds genadeloos weg

Hoe toepasselijk: Het Nederlands Film Festival gaat van start en een Nederlandse film neemt de eerste plaats in van de bioscoop top 10! De Storm was natuurlijk helemaal dé film om te bezoeken deze week en dat deden Nederlanders massaal. Al meer dan 125.000 mensen bezochten de watersnoodrampenfilm.

Inglourious Basterds schuift netjes naar de tweede positie op en laat The Final Destination nog even op afstand. Net als de rest van de top 5 overigens, weinig verrassingen stonden De Storm deze week in de weg!

De rest van de top 10 is weinig anders. Zowel My Sister’s Keeper (waarvan ik écht niet verwacht had dat het zo’n succes zou zijn!) als Harry Potter en G-Force schuiven een klein stapje omlaag. Knap is dat The Hangover nog steeds niet weg te denken is uit de bioscoop en nu al Funny People achter zich laat aan het einde van de top 10.

Taking Woodstock heeft helaas niet eens de Top 10 gehaald, al was het wel een sterke film die in nog veel zalen te zien is. Ook The September Issue en Looking for Eric maken kennelijk weinig indruk op het Nederlandse publiek.

Volgende week blijft De Storm gewoon nog stevig staan, tenminste dat verwacht ik. Hopelijk weet het wanstaltige Dance Flick geen publiek weet te vinden! Helaas draait de Wayans Brothers-komedie in 26 zalen en de briljante komedie (500) Days of Summer maar in 15. Verder zal The Rebound (Catherine Zeta-Jones) het aardig doen. De thriller Carriers is ook sterk en wellicht door gebrek aan thrillers kan het nog wat worden. Lees mijn recensie van Carriers hier en die van (500) Days of Summer hier!

Check voor de Amerikaanse box office Hollywood.Blog.nl!

Lees ook:Bios Top 10: ‘Truth’ haalt de Storm niet in
Lees ook:Bios Top 10: Basterds nog geen Final Destination bereikt!
Lees ook:Bios Top 10: Harry Potter verplettert de concurrentie
Lees ook:Bios Top 10: Up overwint aliens en dansende tieners
Lees ook:Wat je moet zien in september!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>