‘The Grand Budapest Hotel’ is populair bij de BAFTA’s

De nominaties voor de BAFTA’s zijn vandaag bekend gemaakt. Deze Britse prijzen worden gezien als een graadmeter voor de Oscars. Als je het goed doet bij de BAFTA’s, ga je het ook goed doen bij de Amerikaanse tegenhanger. Dus wie zijn de grootste kanshebbers? ‘The Grand Budapest Hotel’ heeft elf nominaties te pakken en ‘The Theory of Everything’ en ‘Birdman’ hebben er beide tien.

Alle drie de films zijn genomineerd voor Film in 2015, samen met ‘Boyhood’ en ‘The Imitation Game’. De hoofdrolspelers van deze films, met uitzondering van ‘Boyhood’, zijn ook allemaal genomineerd voor Leading Actor in 2015. In die categorie komen we ook Jake Gyllenhaal tegen voor zijn rol in ‘Nightcrawler’. Deze thriller vinden we trouwens ook terug in de categorie Original Screenplay in 2015. Als je nieuwsgierig bent naar dit scenario, kan je hem¬†hier¬†lezen.

Een categorie die niet voorkomt bij de Oscars maar wel heel interessant is, is Rising Star in 2015. Vorig jaar won Will Poulter (‘The Maze Runner’) en dit jaar zijn de genomineerden Shailene Woodley (‘Divergent’), Miles Teller (‘Divergent’), Jack O’Connell (‘Unbroken’), Margot Robbie (‘The Wolf of Wallstreet’) en de nog onbekende Britse actrice Gugu Mbatha-Raw (‘Jupiter Ascending’). De complete lijst met alle genomineerden kan je hier bekijken.

Lees ook:‘A Million Ways to Die in the West’ maakt kans op acht Razzies
Lees ook:En de Oscar gaat naar…’Transformers’?
Lees ook:En de winnaar van slechtste film is…
Lees ook:En genomineerd voor een Oscar zijn…
Lees ook:Deze films maken kans op een Oscar voor ‘Beste film’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>