‘Back to the Future II’ is geen sciencefiction meer

De sneakers uit ‘Back to the Future II’ komen er dit jaar echt aan, inclusief de Power Laces. Dat beloofde Tinker Hatfield, de ontwerper van de schoenen, tijdens een presentatie bij de Agenda Trade Show. Nice Kicks heeft hier verslag van gedaan. Het is niet de eerste keer dat deze Nike MAG sneakers in het echt gemaakt worden, in 2011 kwam er al een limited edition van, maar deze variant was zonder Power Laces en kon niet de eigen veters strikken.

Een tijdlijn voor de Nikes is er nog niet, er wordt nog steeds hard gewerkt om die techniek goed te laten werken. Tinker Hatfield wil ze in ieder geval dit jaar op de markt brengen. De reden daarvoor is ‘Back to the Future II’, die film speelde zich af in 2015 en het is natuurlijk geinig als we ook daadwerkelijk in 2015 deze exacte schoenen kunnen dragen. Hatfield is trouwens niet de enige die zich bezig houdt met het uit laten komen van de voorspellingen uit de film.

Zo is er de ‘Jaws 19 Challenge’, een oproep aan iedereen met een camera om voor oktober 2015 vijftien nieuwe ‘Jaws’-films te maken, zodat we net zoals in ‘Back to the Future II’ negentien van die films hebben. Maar het tofste is toch wel het echte hoverboard. De realiteit is jammer genoeg niet zo stoer als het zwevende skateboard uit de film. De Hendo Hoverboard werkt met magneten en kan dus alleen gebruikt worden op grote metalen oppervlaktes.

Lees ook:De wetenschap achter een lightsaber
Lees ook:Een wandeling tussen wolkenkrabbers
Lees ook:De Power Rangers zijn volwassen geworden
Lees ook:Check deze brute manga van Jaws
Lees ook:X-Men: Days of Future Past trailer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>