Deze acteurs en actrice krijgen veel te veel betaald

Ieder jaar maakt zakenblad Forbes een lijstje van acteurs en actrices die veel te veel betaald krijgen. Dit jaar staat, voor de tweede keer, Adam Sandler op de eerste plaats. Forbes gebruikt een uitgebreide methode om dit te berekenen, maar het komt er simpel gezegd op neer dat ze kijken naar wat een acteur heeft verdiend met zijn laatste drie films en deze bedragen worden opgeteld en vergeleken met wat de drie films uiteindelijk hebben opgebracht. In Sandlers geval haalde hij per dollar, die hij kreeg, maar 3,20 dollar binnen, voor de filmstudio.

Als Adam Sandler dus een miljoen dollar vraagt voor een film, dan brengt hij maar 3,2 miljoen dollar op voor de filmstudio. Dat lijkt veel, maar voor Hollywood is dat heel weinig. Op de tweede plek staat Johnny Depp, met 4,20 dollar per betaalde dollar. Hij had enorm veel succes met ‘Pirates of the Caribbean’, waardoor hij veel geld kon vragen voor films als ‘The Lone Ranger’ en ‘Dark Shadows’, films die flopten in de bioscoop. Hetzelfde geldt voor nummer drie, Ben Stiller. ‘The Secret Life of Walter Mitty’ deed het best goed, maar ‘Tower Heist’ en ‘The Watch’ waren grote flops, waardoor hij per dollar maar 4,80 dollar opbracht.

De grootste verrassingen op de lijst zijn Channing Tatum en Sandra Bullock. Forbes legt uit dat ze op de lijst staan door hun eigen rekenmanier. Ze kijken hoeveel iemand heeft verdiend en vergelijken dit bedrag met de opbrengst van de film. In het geval van Tatum en Bullock hebben ze allebei heel veel geld verdiend door een laag salaris te accepteren in ruil voor een deel van de winst. Tatum deed dit bij de hit ‘Magic Mike’ en Bullock bij ‘Gravity’ en ‘The Blind Side’. Door de rekenwijze van Forbes lijkt het nu alsof ze een dik salaris kregen voor een kleine film, waardoor de indruk wordt gewekt dat ze veel te veel betaald kregen, maar het tegenovergestelde is waar, die twee brengen juist heel veel geld binnen.

De complete lijst met hoeveel de acteurs en actrice per dollar opbrengen:

1. Adam Sandler: $3,20

2. Johnny Depp: $4.10

3. Ben Stiller: $4.80

4. Ryan Reynolds: $4.90

5. Tom Hanks: $5.20

6. Will Ferrell: $6.60

7. Channing Tatum: $6.70

8. Denzel Washington: $6.90

9. Sandra Bullock: $9

10. Ben Affleck: $9.37

Lees ook:Game over voor Adam Sandler?
Lees ook:Eerste poster The Grown Ups 2
Lees ook:Eerste Grown Ups 2 Trailer
Lees ook:That’s My Boy trailer met Adam Sandler
Lees ook:Top 10 hardst werkende acteurs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>