Robert Rodriguez maakt remake van cultklassieker

Iedere filmstudio is op zoek naar een nieuwe fantasyserie die in de voetsporen kan treden van ‘The Lord of the Rings’ en misschien heeft Sony wel een kanshebber te pakken. Deadline maakte bekend dat de filmmaatschappij een deal heeft gesloten met rebelse regisseur Robert Rodriguez (‘Desperado’, ‘Sin City’) om de fantasyfilm ‘Fire and Ice’ te maken. Dit is een remake van de gelijknamige animatiefilm uit 1983, die gemaakt werd door Ralph Bakshi (‘Fritz the Cat’, ‘Wizards’ en de allereerste ‘The Lord of the Rings’) en de invloedrijke illustrator Frank Frazetta.

De animatiefilm werd op een hele unieke manier gemaakt, door middel van rotoscoping. De acteurs werden gefilmd en daarna gingen animators aan het werk om de beelden in te kleuren tot een animatiefilm. Tegen Deadline vertelde Rodriguez dat hij zijn hele leven al fan is van het werk van Frazetta en dat hij vaak zijn museum bezocht om zijn kunst te bewonderen. Daar kreeg hij ook het idee voor de film, die erg trouw blijft aan de visie van de kunstenaar.

“Ik probeerde te bedenken wat de ultieme Frazetta film zou zijn. Ik herinnerde de film die hij maakte toen ik nog een kind was, ‘Fire and Ice’. Ik dacht bij mijzelf ‘Ik wou dat ze het meer konden laten lijken op zijn schilderijen, maar Ā waarschijnlijk moesten ze ieder beeldje inkleuren’. Nu zou je dat wel kunnen doen. Je zou het kunnen laten lijken alsof je in zijn verbeelding bent.” Het plan is om de originele animatiefilm als uitgangspunt te nemen om een brute en primitieve wereld te creĆ«ren, waarin meerdere films zich af kunnen spelen.

Lees ook:Watch This: Het einde van Twilight, maar dan anders…
Lees ook:Met dit lied eindigt ‘The Hobbit’
Lees ook:Peter Jackson gaat The Hobbit regisseren
Lees ook:Simon Pegg gaat ‘Star Trek 3′ schrijven
Lees ook:Wat gaat Peter Jackson doen na ‘The Hobbit’?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>