Sony hack leidt tot excuses

Producent Scott Rudin en Sony-baas Amy Pascal hebben hun excuses aangeboden voor dingen die ze geschreven hebben in gelekte e-mails. Je zou denken dat Rudin sorry heeft gezegd tegen Angelina Jolie, nadat hij haar een verwend nest noemde, maar over die e-mails gaat het niet. De twee zijn namelijk in nieuwe problemen gekomen, nadat Buzzfeed citeerde uit een mailwisseling waarin ze racistische grapjes maken over president Barrack Obama.

Jeffrey Katzenberg, de grote man van Dreamworks, had een ontbijt georganiseerd voor alle topmensen in Hollywood en Obama zou daar ook aanwezig zijn als speciale gast. Pascal was uitgenodigd en mailde Rudin: “Wat moet ik de president vragen bij dat stomme Jeffrey ontbijt.” Zijn reactie was nog redelijk serieus en hij zei dat ze hem moest vragen of hij wilde investeren in films. Pascal maakte daarop het flauwe grapje “Zal ik hem vragen of hij DJANGO leuk vond?” Daarmee bedoelde ze ‘Django Unchained’, de keiharde western van Quentin Tarantino over een slaaf die wraak neemt. Rudin zei dat ze moest vragen naar “12 YEARS”, verwijzend naar het tragische slavernijdrama ’12 Years a Slave’.

Nou toen was het hek van de dam en gingen ze gewoon films opnoemen met donkere acteurs. Pascal noemde ‘The Butler’ en ‘Think Like a Man’ en Rudin reageerde daarop met: “Ride-along. Ik wed dat hij van Kevin Hart houdt.” Omdat ze niet als racisten willen overkomen, hebben ze dit keer direct gereageerd op de ophef. Amy Pascal vertelde Variety dat de content van de mails ongevoelig en onbeschoft was, maar dat ze niet echt zo is. Ze neemt wel de verantwoordelijkheid voor wat ze schreef en bood haar excuses aan. Scott Rudin zei tegen Deadline dat hij een aantal opmerkingen heeft gemaakt die grappig bedoeld waren, maar nu hij er op terugkijkt, waren ze ongevoelig en helemaal niet grappig. Hij wil daarom ook aan iedereen die hij heeft beledigd zijn excuses aanbieden. Behalve dan aan Angelina Jolie, over haar zei hij helemaal niks.

Lees ook:Het harde bewijs tegen Noord-Korea
Lees ook:Angelina Jolie is een “verwend nest” en Kevin Hart is een “hoer”
Lees ook:De belangrijkste reacties op de problemen bij Sony
Lees ook:Wie willen er allemaal spelen in ‘Ghostbusters 3′… en wie niet?
Lees ook:Hoe gaat het nu met ‘The Interview’?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>