De engste clown ooit keert terug

Wie is er niet als kind getraumatiseerd door Pennywise, de doodenge killerclown uit de televisiefilm ‘It’. Als je van hem af dacht te zijn, heb ik slecht nieuws voor je; hij keert terug! Vulture interviewde producent Dan Lin en hij bevestigde dat de opnames van de film volgend jaar van start gaan.”Het idee is om in maart te beginnen met de voorbereidingen zodat we kunnen filmen in de zomer.” De regie is in handen van Cary Fukunaga, de regisseur van het eerste seizoen van ‘True Detective’, die wel weet hoe hij een enge sfeer moet creëren.

‘It’ zal trouw blijven aan het boek van Stephen King, die volgens Dan Lin ook erg enthousiast was over het script. “Het belangrijkste is dat Stephen King ons zijn zegen gaf. We wilden het niet maken als hij er niks in zou zien.” De film zal daarom ook in twee delen worden gesplitst. Niet als makkelijke marketingtruc, maar omdat het boek gewoon zo dik is. “Het boek is zo episch dat we niet alles in één film konden vertellen.” Daarom zal het eerste deel gaan over de kinderen die in hun jeugd te maken krijgen met Pennywise en de tweede film volgt hen als volwassenen. In feite net zoals de televisiefilm. Het is nog niet zeker of Cary Fukunaga ook het tweede deel zal regisseren.

Lees ook:Walking Dead scenarist bezig met The Shining
Lees ook:Film Top 10 van Stephen King
Lees ook:Stephen King over The Stand remake
Lees ook:Heeft ‘The Fast & The Furious’ de finish bereikt?
Lees ook:King-klassieker ‘The Stand’ zal bestaan uit vier films

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>