King-klassieker ‘The Stand’ zal bestaan uit vier films

De boeken van Stephen King zijn al talloze keren verfilmd, de een beter dan de ander, en er komt er weer eentje aan. Dit keer is het ‘The Stand’ en die wordt gelijk verdeeld in vier delen. Regisseur Josh Boone (‘The Fault in Our Stars’) vertelde dat in de podcast van regisseur Kevin Smith en /Film heeft daar een uitgebreid verslag van.

Boone is een grote fan van de boeken en was ook niet tevreden met het oorspronkelijke script. “Het leek te veel op een grote blockbuster.” Voor hem moest het om de personages gaan. “Het is meer een verhaal over moraliteit met als locatie een post-apocalyptisch Amerika. De strijd tussen goed en kwaad gaat over de zielen van deze mensen. Hun keuzes bepalen het lot van de mensheid.” Hij stelde een nieuw script voor. In zijn versie zou de film drie uur duren en vol flashbacks zitten, zodat hij de belangrijkste stukken uit het verhaal kon vertellen.

Iedereen was positief over Josh Boone’s visie, ook Stephen King, en toen kwam filmstudio Warner Bros. opeens met een verrassing. “Ze kwamen terug en vroegen ‘Zou je het ook willen doen als meerdere films?’ en ik zei ‘Fuck yes!’ Ik was gek op mijn script, maar ook bereid om dat te laten vallen, want nu had ik de mogelijkheid om een nog trouwere versie te maken.” Boone heeft ook grote plannen voor het project, al mag hij er nog niet te veel over vertellen. “Ik zeg alleen dat we vier films gaan doen en we maken ‘The Stand’ op het hoogst mogelijke niveau, met een cast waarvan iedereen onder de indruk zal zijn.”

Lees ook:Regisseur voor ‘Wonder Woman’ en schurk voor ‘The Stand’
Lees ook:‘Fifty Shades of Grey’ zal niet té kinky worden
Lees ook:Vier Disney Pixar films krijgen re-release
Lees ook:Dit is de echte reden dat Tom Hardy stopte met ‘Suicide Squad’
Lees ook:iPad: Wat betekent het voor films?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>