Big Brother kijkt straks weer naar je

Sony Pictures heeft plannen voor een film over Big Brother. Niet de realityserie maar de oorspronkelijke Big Brother uit George Orwells klassieker ’1984′. Deadline meldt dat Paul Greengrass, die we kennen van de ‘Jason Bourne’-films, de boekverfilming zal regisseren.Voordat het zover is, regisseert hij eerst nog de vijfde ‘Bourne’-film met Matt Damon.

Het is echter de vraag hoe trouw de film zal blijven aan het boek, om de simpele reden dat 1984 alweer dertig jaar geleden is en toen Orwell het schreef in 1948 was het sciencefiction. Een staat die burgers bespioneert is nu geen sciencefiction meer. Greengrass staat ook bekend om zijn realistische stijl en pakt graag waargebeurde verhalen aan, zoals ‘Captain Phillips’, ‘United 93′ en ‘Bloody Sunday’.┬áDe kans bestaat dus dat het verhaal een moderne draai krijgt en wat zal zeggen over de tijd van nu. Dat zou misschien juist goed zijn, vooral omdat er al een film is over ’1984′ die trouw aan het boek is en uitkwam in…1984.

Lees ook:Eerste Captain Phillips posters met Tom Hanks
Lees ook:De wetenschap achter een lightsaber
Lees ook:The Hobbit in 72 seconden
Lees ook:Warner Bros pakt uit: LEGO, tovenaars en superhelden
Lees ook:De engste clown ooit keert terug

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>