Veel geheimhouding rond het script van de tweede Jobs-film

Eerder kon je hier al lezen wat je allemaal moest doen om een scenario van Quentin Tarantino in te mogen zien. Tarantino is niet de enige met zulke strenge regels. The Hollywood Reporter is erachter gekomen hoe het script van de nieuwe Steve Jobs-film geheim wordt gehouden. Actrices die auditie doen, krijgen niet het script te lezen, maar willekeurige scènes uit de dramaserie ‘The Newsroom’, die ook geschreven is door scenarist Aaron Sorkin.

Actrices die auditie doen, hebben dus geen enkel idee hoe hun rol er uit zal zien. Ze hebben alleen een vaag idee van wie ze zullen spelen. Die maatregel wordt genomen om te voorkomen dat het script gelekt wordt. Misschien een beetje overdreven en onhandig, maar logisch…tenminste, dat zou je denken. Het gekke is namelijk dat we al lang weten hoe dat script er uit zal zien!

Over de tweede Steve Jobs-film is weinig bekend, behalve dan dat niemand die rol wil spelen, maar wat we in ieder geval zeker weten, is dat het verhaal is onderverdeeld in drie lange stukken. Iedere scène speelt zich af in real time (een half uur in de film is ook een half uur in het echt) en zullen draaien om de presentatie van de Mac, de NeXT en de Iphone. Dat heeft Aaron Sorkin zelf verteld tegen The Guardian.

Het enige wat hij dus geheim houdt, is de dialoog. Hij staat natuurlijk bekend om zijn sterke dialogen (‘The West Wing’, ‘The Social Network’), maar of dat nou echt het lekken waard is? Zijn typische stijl is zelfs zo overbekend dat komiek Seth Meyers er deze leuke sketch over heeft gemaakt.

Lees ook:Sony is Steve Jobs helemaal zat
Lees ook:Natalie Portman in beeld voor ‘Jobs’-film
Lees ook:Christian Bale heeft de Job
Lees ook:Christian Bale wil de Job niet meer
Lees ook:Win JOBS op Blu-ray!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>