Bijna was Nicolas Cage een depressieve Superman

De komende jaren komen er tientallen stripverfilmingen uit. Marvel heeft er negen op de plank staan, DC Comics heeft er tien, Fox is druk bezig met X-Men en Sony probeert te bedenken wat ze kunnen doen met Spider-Man, nadat ‘The Amazing Spider-Man 2′ nogal tegenviel. Toch is dit niet nieuw. Na Tim Burtons ‘Batman’ en ‘Batman Returns’ was Hollywood in de ban van de stripverfilmingen en Burton zou een Superman-film gaan maken, met niemand minder dan Nicolas Cage. Het project ging uiteindelijk niet door en in een interview met IndieWire¬†vertelt schrijver en regisseur Dan Gilroy, nu net klaar met ‘Nightcrawler’, wat we hadden kunnen verwachten van ‘Superman Lives’.

Gilroy legt uit dat de film zou beginnen met Superman bij de therapeut omdat hij bindingsangst heeft, want hij weet niet wie hij is en dat zet zijn relatie met Lois Lane onder druk.¬†”Kal-El werd door zijn vader Jor-El niks verteld over zijn afkomst. Dus arme Kal-El komt op aarde en hij heeft totaal geen idee waar hij vandaan komt en zijn grootste angst is dat hij een ruimtewezen is.” Al snel ontdekt Superman dat hij inderdaad van een andere planeet komt en dat is zo een schok voor hem dat hij er niet mee om kan gaan.

“De film zou gaan om dat psychologische trauma. Ik vond het geweldig. We hadden Chris Rock als Jimmy Olsen (Superman’s beste vriend). Maar jammer genoeg verloor Warner Bros veel geld en wilde ze niet het risico nemen met deze film.” Tim Burtons ‘Superman Lives’ zou dus nooit het daglicht zien, iets wat Gilroy nog steeds jammer vindt. “Tim zou het geweldig hebben gedaan. En Nic Cage, oh my god! Ik was er helemaal klaar voor.” Toch is de film niet helemaal verloren. Filmmaker Jon Schnepp vond het verhaal zo fascinerend dat hij er een documentaire over maakte; ‘The Death of Superman Lives: What Happened?’

Lees ook:Superman: Man of Steel poster
Lees ook:Superman: Man of Steel logo onthuld
Lees ook:Christopher Nolan over zijn terugkeer naar de superheldenfilm
Lees ook:Nieuwe foto Henry Cavill als Superman
Lees ook:Nieuwe Superman: Man of Steel poster

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>