Michael Bay kiest voor klein

Regisseur Michael Bay is de man achter grote spektakelfilms als ‘Transformers’, ‘Pearl Harbor’ en ‘Armageddon’, maar hij heeft zijn oog nu laten vallen op een low-budget film over een waargebeurd verhaal.¬†The Hollywood Reporter meldt dat Bay en Paramount Pictures in bespreking zijn over de film ’13 Hours’.

Deze thriller is gebaseerd op Mitchell Zuckoff’s boek¬†over de aanval op het Amerikaanse consulaat in de Libische stad Benghazi. Voor de film is een budget beschikbaar van tussen de 30 en 40 miljoen dollar en dat is heel wat anders dan de budgetten waar Bay normaal gesproken mee werkt. Voor ‘Transformers’ had hij 150 miljoen dollar te besteden en voor ‘Transformers: Age of Extinction’ maar liefst 210 miljoen, al is een deel van het budget ook voor de promotie.

Toch is het niet de eerste keer dat Bay een kleinere film maakt. Tussen het derde en vierde deel van ‘Transformers’ regisseerde hij ‘Pain & Gain’, een cynische misdaadkomedie over een groepje bodybuilders die snel rijk willen worden. Deze film kostte maar rond de 26 miljoen om te maken en was ook gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Ondanks slechte kritieken, die Bay eigenlijk altijd krijgt, heeft de film uiteindelijk meer dan 80 miljoen dollar opgebracht.

Lees ook:Vervolg ‘World War Z’ begint met een schone lei
Lees ook:Shia LaBeouf stopt met Transformers!
Lees ook:Wahlberg is nog niet klaar met ‘Transformers’
Lees ook:Paranormal Activity-cast in grappige parodie!
Lees ook:Nieuwe Pain & Gain poster

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>