Warner Bros pakt uit: LEGO, tovenaars en superhelden

Drie nieuwe LEGO-films, een spin-off van Harry Potter en een frontale aanval op Marvel. Filmmaatschappij Warner Bros heeft gisteren, tijdens een bijeenkomst met investeerders, bekend gemaakt wat de grote plannen zijn tot 2020. De belangrijkste en opvallendste nieuwtjes over Warners toekomstplannen lees je hier.

Ieder jaar een LEGO-film

Met ‘The LEGO Movie’ had Warner Bros een grote hit te pakken. Ze maken er daarom maar gelijk een complete filmserie van. De komende vier jaar komen er maar liefst drie films uit over de gele mensjes in een blokjeswereld. ‘Ninjago’, ninja’s van LEGO, bijt het spits af in 2016. LEGO Batman krijgt zijn eigen film, ‘The LEGO Batman Movie’, in 2017 en een jaar later komt ‘The LEGO Movie 2′ uit. Vanaf 2016 tot en met 2018 kunnen we dus ieder jaar een LEGO film in de bioscoop verwachten.

Geen Harry Potter, wel fabeldieren

De opvallendste nieuwe trilogie waar Warner Bros mee komt is ‘Fantastic Beasts and Where to Find Them’. J.K. Rowling schreef over dit boek in haar Harry Potter verhalen. Voor het goede doel schreef ze het boek ook echt en Warner Bros zag daar wel een trilogie in. De hoofdpersoon is Newt Scamander, een magie-zo├Âloog, die in zijn boek allerlei magische dieren beschrijft. Hoe dat uitgewerkt wordt tot een drietal films is nog niet bekend. Het script voor deze filmtrilogie wordt geschreven door J.K. Rowling zelf, dus dat moet wel goed komen.

Pas op Marvel, hier is DC

‘Man of Steel’ was de eerste film in het superheldenuniversum van DC Comics. In het vervolg, waarin Superman het aan de stok krijgt met Batman, worden ook personages als Wonder Woman en Aquaman ge├»ntroduceerd. Warner Bros heeft nu bekend gemaakt wanneer we al deze superhelden in hun eigen films kunnen bewonderen. Tot en met 2020 heeft de filmstudio maar liefst tien films klaar staan. Dit zijn: ‘Batman v Superman: Dawn of Justice’ (2016), ‘Suicide Squad’ (2016), ‘Wonder Woman’ (2017), ‘Justice League Part One’ (2017), ‘The Flash’ (2018), ‘Aquaman’ (2018), ‘Shazam’ (2019), ‘Justice League Part Two’ (2019), ‘Cyborg’ (2020) en ‘Green Lantern’ (2020).

Met deze strategie gaan Warner Bros en DC Comics de strijd aan met de filmstudio van Marvel, die in 2016 komt met ‘Captain America 3′ en in 2017 het vervolg op ‘Guardians of The Galaxy’. Marvel heeft met een eigen uitgewerkt superheldenuniversum al een flinke voorsprong en het is maar de vraag of Warner dit succes zal kunnen evenaren. Met deze lijst van toekomstige superheldenfilms doen ze in ieder geval een goede poging.

 

 

Lees ook:Succesduo kruipt in de pen voor tweede LEGO-film
Lees ook:Nieuwe Harry Potter verschijnt in 3D!
Lees ook:Het hoe, wat en huh van ‘Shazam’
Lees ook:Kan Batman gelukkig zijn?
Lees ook:Iedereen wil Tom Hardy

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>